lauantai 12. maaliskuuta 2016

LASAGNETTE

Tässäpä helpohko, tai ilman juustokastiketta, hyvin helppo ruoka sellaiselle, joka pitää maustetusta ruuasta.
Tarvitset:

1 pkt       lasagnetteä
(paketista löytyy niin kastikeaines, kuin lasagnette-pastat)
400 g      jauhelihaa
vähän      rasvaa 
2 lasia     maitoa(myös laktoositon käy)
3 lasia     vettä
1dl          juustoraastetta esm. Olterman 
(tätä saa myös valmiiksi raastettuna kaupasta) 

Lisäksi voit lisätä myös juustokastikkeen, siihen tarvitset:

2 dl          maitoa
4 rkl         vehnäjauhoja
1 dl          juustoraasteta
nokare     rasvaa

Valmistus:
Laita hella lämpenemään 175 asteeseen. Laita levy päälle.Sulata ensin paistinpannussa rasva, ja lisää siihen jauheliha. Paista jauheliha ruskeaksi. Muistathan laittaa levyn kolmoselle, ennen kuin lisäät maidon.
Lisää lasagnette kastikeainespussi, sekä nesteet eli 3 juomalasia vettä,
ja 2 juomalasia maitoa. Sekoita ainekset kastikkeeksi. Anna kiehua hetki.

Voit lisätä myös ruokaan juustokastikkeen.
(juustokastikkeen valmistus:
Toisella levyllä voit valmistaa juustokastikkeen. Laita levy päälle. Ota kattila, jonka pohjalle laitat nokareen rasvaa. Lisää sulaneeseen rasvaan jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi esm. puulastalla. Laske levyn lämpöä. Lisää juustoraaste, ja sekoita. Huomioithan, että kastike sakeentuu nopeasti. 
Laita uunivuoan pohjalle lasagnette-pastat, kaada sen päälle mahdollinen juustokastike, ja päällimäiseksi . Ripottele päälle .
Laita vuoka uuniin, ja anna paistua n. 45 minuuttia.




Kuvan lähde:Knorr






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti