lauantai 1. helmikuuta 2020

VEROTTOMAT MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2020


verovapaat matkakustannusten korvaukset

poimintoja kalenterivuodelta 2020

Km-korvaus oman auton käytöstä 2020 
 oma auto 0,43 EUR/km
 lisämatkustajat/matkustaja +0,03 EUR/km
 perävaunu +0,07 EUR/km
 asuntovaunu +0,11 EUR/km
 taukotupa tms. +0,22 EUR/km
Käyttöetuauto 0,10 EUR/km
Ateriakorvauksen enimmäismäärät 2020 
 yksi ruokailu 10,75 EUR
 kaksi ruokailua 21,50 EUR
Ateriakorvauksen maksaminen edellyttää, että työmatkasta ei suoriteta päivärahaa ja että palkansaajalla ei työn vuoksi ole mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan.
Kotimaan päivärahat 2020 
 kokopäiväraha (10-  h) 43,00 EUR
 osapäiväraha  (6-10 h) 20,00 EUR
Päivärahan suorittaminen edellyttää, että erityinen työntekemispaikka on yli 15 kilometrin etäisyydellä joko palkansaajan varsinaisesta työpaikasta tai asunnosta, riippuen siitä, kummasta matka on tehty. Erityisen työntekemispaikan on lisäksi oltava yli 5 kilometrin etäisyydellä sekä varsinaisesta työpaikasta että asunnosta.
Jos matkaan käytetty aika ylittää viimeisen täyden matkavuoro- kauden yli 6 tunnilla, voidaan tältä vajaalta matkavuorokaudelta maksaa kokopäiväraha. Jos ylitys on vähintään 2 tuntia, osapäiväraha on verovapaa.
Jos palkansaaja jonakin matkavuorokautena saa ilmaisen tai matkalipun hintaan sisältyneen ruoan, päivärahan enimmäismäärä on puolet 1 momentin mukaisista määristä. Ilmaisella ruoalla tarkoitetaan kokopäivärahan kysymyksessä ollen kahta ja osapäivärahan kysymyksessä ollen yhtä ilmaista ateriaa.





copyright


5 kommenttia:

  1. Tätä juuri mietinkin, niin kiva kun törmäsin tekstiin. Itsellä ylittyy reippaasti tuo 15 km raja. Voin vielä onneksi varmistaa asian tutulta, jolla tilinpitokokemusta.

    VastaaPoista
  2. Puolisoni on aloitteleva yrittäjä täällä Imatralla ja tällaiset jutut kiinnostavat kovasti. Hän on hieman vasta kartoittanut tilitoimistoja ja ottanut selvää erilaisista verotukseen liittyvistä asioista. Hänelläkin tulee yrityksen puolesta kyllä noita matkakuluja jonkin verran.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista, itsellekin kertyy yrityksen kautta noita matkakustannuksia jonkun verran. Suurin osa asiakkaistani kun on Helsingin seudulla, mutta itse asun pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Olen vasta aloitteleva yrittäjä joten pitää varmaankin vielä pyytää lisäkonsultaatiota tilitoimistolta. Noita ateriakorvauksia en ollut edes tullut ajatelleeksi.

    VastaaPoista
  4. Matkakustannukset ovat mietityttäneet minuakin viime aikoina. Minulla on toiminimi ja käyn asiakkaiden luona nimenomaan omalla autolla. Usein huomaan kaipaavani neuvoa näissä veroasioissa ja muissakin kirjanpidollisissa toimissa. Harkitsen tilitoimiston palveluihin turvautumista.

    VastaaPoista
  5. Hyviä pointteja matkakustannuksista ja aterioista. Puolisoni on suhteellisen tuore yrittäjä täällä Pirkanmaalla ja hänellekin noita työmatkoja kertyy. Hänellä on pian ensimmäinen tilintarkastus edessä.

    VastaaPoista