tiistai 8. maaliskuuta 2016

HELLI SILMIÄSI

Näin keväällä on syytä helliä silmiään käyttämällä tummennettuja laseja kulkiessaan auringoisessa lumimaisemassa. Ja mikä onkaan sen mukavampaa kuin tuhansina kristalleina loistavat hanget.
Aloittelen nyt minulle aivan uutta asiaa eli blogin pitämistä. Sitähän voisi verrata tuohon kohta koittavaan kevääseen, jolloin luonto alkaa viheriöidä.

Näkö on tärkeä aistimme, ja useimmiten sen muutokset on helppo havaita. Jos siis huomaat, että silmäsi rasittuvat entistä helpommin, tai kirjan teksti tuntuu pienemmältä kuin ennen, pitäisi varmaankin kääntyä optikon tai silmälääkärin puoleen. Oman näön hoitamisesta kannattaa huolehtia, se edistää elämästä nauttimista jausko tai älä, myös sosiaaliset suhteet liittyvät silmiin. Näön heikkeneminen passivoi ihmistä, ei haluakkaan enää lähteä mihinkään, kun tuntuu siltä, ettei pysty tulemaan toimeen niinkuin ennen.

Näössä tapahtuvat muutokset voivat kieliä kaihista, tai muusta silmäsairaudesta.Ikääntymisen myötä myös silmän mykiö jäykistyy asteittain.
Jos silmät tuntuvan rasittuvan helposti, tai niistä vuotaa vettä helposti, voi kyseessä olla kuivasilmäisyys, jota voidaan hoitaa keinokyynelein. Kuivasilmäisyyttä lisäävät usein ulkoiset tekijät  kuten tuuli ja pakkanen. Ikään liittyvien silmäsairauksien riski kasvaa, kun henkilö täyttää 60-vuotta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti