perjantai 14. lokakuuta 2016

TIETOKONEESTA ON MONEKSI


Kuinka usein kuulet jonkun sanovan, taas se istuu tuossa koneellaan. Käyttäisi senkin ajan paremmin. Kaikki muu onkin sitten yleensä sitä parempaa tekemistä, oli kyseessä sitten talouden hoito, television katselu kuin lenkkeily tai lukeminen.
Äläpäs sanokaan tietokonetta rasitteeksi ja ajanviejäksi, jolla ei ole mitään virkaa.  Toki täytyy myöntää, että kyllähän sen avulla voi tuhlatakin rahaa, ja silloin sanoja on oikeassa. Nimittäin kaikki rahapelit, joita esm. Ray:llä tai muilla rahalla pelattavia pelejä tarjoavilla yrityksillä on tarjolla, voi äkkiä viedä sievoisen summan pelihimoiselta.
Oikein käytettynä tietokone tarjoaa monia käyttömahdollisuuksia niin vapaa-aikaan kuin muuten.
Tietokoneella voit hoitaa verkkopankin kautta laskusi pelkällä kuukausi maksulla. Vakuutusasioitakin voit hoitaa netissä.
 Voit soitella ystävillesi, jos heillä ja sinulla on Skype puhelin ohjelma. Tietenkin voit pitää yhteyttä myös sähköpostilla ja vieläpä siinä parjatussa naamakirjassakin tekstiviestein.
Kirjoitusohjelmilla voit laittaa talteen niin muistilistat, puhelinnumerot kuin muut muistamista vaativat asiat. Niillä voit myös kirjoittaa kirjeitä, tosin moniko enää niin tekee.
Kirjastossa voit asioida tietokoneen avulla mm. pidentää laina-aikaa, ladata kirjoja, ja ennen muuta katsoa mitä kaikkia kirjoja on tarjolla. Jokaisesta uudemmasta kirjasta, kun on pieni selvitys kirjan sisällöstä. Meillä näkövammaisilla on myös mahdollisuus lukea lehtiä ruudunlukuohjelmalla.
Sinulla on myös mahdollisuus, vaikka uusia reseptejäsi Kanta.fi:ssä, tai vaikka katsella terveystietojasi sieltä.
Jos omaat kirjallisia taitoja voit pistää pystyyn blogin, johon kirjoittelet aiheen mukaisia kirjoituksia, ja tietenkin voit kirjoitusohjelmien avulla tallentaa talteen omia kirjoituksiasi.
Ja lukemiseen blogit tarjoavat mukavaa ajanvietettä, tai tietoa.
Itseäni jostakin syystä koukuttavat myös mainitsemani naamakirjan eli Facebookin pelit. Olen kaiketi sen verran lapsenmielinen, että nautin maksuttomista peleistä, vaikka joudunkin käyttämään pelatessa suurennusohjelmaa. Myös NVDA puheohjelma on minulla käytössä.
Tietenkin voit nauttia myös musiikista ja kuuntelemalla musiikkia esm. Youtubesta, joka tarjoaa melko laajan musiikkikokoelman ilmaiseksi, ilman kuukausimaksua, jonka joudut maksamaan käyttäessäsi Spotifua musiikin kuunteluun. Siinä ohjelmassa lienee kuitenkin enemmän kuunneltavaa musiikkia, niin ainakin väitetään.

Niin ja se tärkein meinasi unohtua, tietenkin netti on mitä parhain apukeino, kun tarvitset tietoa jostakin asiasta, tai jos etsit jonkun liikkeen aukioloaikoja. Wikipediassa on melko laaja tietovarasto, mutta sen antamia tietoja on osin varottava, koska kuka tahansa voi kirjoittaa kaiketi siihen. Näppäilet vain etsimäsi ja hetkessä saat monia linkkejä, joista voit lukea haluamastasi asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti