tiistai 4. lokakuuta 2016

KEIKAUSKAKKU

Olen nyt muutaman kerran tehnyt vanhan ajan keikauskakun mukaeltuna. Ohjeen nappasin Pirkka lehdestä, jota siis mukailin hieman.Yleensä olen tehnyt sen ananaspohjaisena, mutta omenapohjainenkin käy samalla lailla. Omenista tämä Pirkka lehden ohjekin oli tehty. Laitan tähän sen mukaellun, oikean reseptin, jota en siis ole edes kokeillut, löydät Pirkka lehdestä nro:9/2016.
Tarvitset:
2   prk       Ananasta renkaina/tai omenia kuorittuna ja viipaloituna
                 ( juoksevaa margariiniä)
2,5 dl         vehnäjauhoja
2    dl         sokeria
1    tl          leivinjauhetta
1    tl          vaniliinisokeria
1    tl          kanelia
2   kpl        kananmunia
1½ dl         juoksevaa margariiniä

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet, ja sekoita ne. Lisää kananmunat(hiukan aikaa huoneenlämmössä olleet) ja juokseva margariini sekoittaen.
Voitele piirakkavuoka. Lado ananasrenkaat, joko kokonaisena tai pilkottuna piirakkavuoan pohjalle. Itse olen nyt laittanut pienempinä paloina, mutta valmiiksi pilkotut ovat mielestäni liian kosteita. Mutta tämähän on makuasia. Kaada ja tasoita piirakkataikina palojen päälle mahdollisimman tasaisesti. Itse olen käyttänyt apuna lusikkaa ja lusikan pohjaa. Lusikalla saa kaapittua taikinan taikinan tarkasti. ja jälkimmäisellä saat tasoiteltua sen.
Laita uuniin paistumaan noin puoleksi tunniksi. Halutessasi voit siirtää piirakan uunin alatasolle paistumaan paistamisen puolessa välissä, mutta se ei ole pakollista. Mielestäni piirakka onnistuu aivan hyvin tasalämmölläkin. Ohjeessa on tuo alataso mainittu, mutta koko ajaksi sillä en paistamista suosittele.

Kun piirakka on hiukan jäähtynyt, voit halutessasi siirtää/kumota sen toiselle lautaselle, jolloin tuo ananas/omenapohja tulee päällimmäiseksi. Itse olen jättänyt kaakun/piirakan piirakkavuokaan ja leikannut siinä siitä paloja. Silloin tuo ananas- tai omenatäyte on pohjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti