lauantai 22. lokakuuta 2016

LÄÄKEKORVAUS

Lääkkeiden hintalautakunta päättää apteekissa myytävien lääkkeiden  viitehinnat, jonka mukaan kelan lääkekorvaus maksetaan. Samoin se määrittelee mitkä lääkkeistä kuuluvat Kelan korvauksen piiriin.
Lääkekorvauksissa on vuoden 2016 alusta alkaen 50 euron vuotuinen alku omavastuu kaikille yli 18-vuotiaille.
Kelan normaali korvauslääkkeiksi luettavista apteekin tuotteista on tällä hetkellä 40 prosenttia.
Pitkäaikaissairauksiin on erikseen erikois korvausluokkia, jolloin lääkkeen hinnasta Kela korvaa joko 65 tai 100 %. Jos lääke kuuluu 100 % korvattaviin, joutuu siitä maksamaan 4,5 euroa/lääke.
Usein joudut kuitenkin vaihtamaan lääke nimestä toiseen vastaavaan, sen mukaan minkä lääkkeen viitehintaa on halvin. Tällöin apteekki tiedustelee sinulta, voiko vaihdon tehdä.
Jos et ota halvinta vaihtoehtoa, joudut sitten maksamaan lääkkeistäsi enemmän.

Sinulla on oikeus lisäkorvaukseen, jos itse maksamiesi lääkekustannusten osuus on tänä vuonna 610,37 euroa, joka on ns. lääkekatto. Tällöin maksat vain 2,5 euroa jokaisesta korvattavasta lääkkeestä.
Saat Kelasta ilmoituksen lisäkorvausoikeuden täyttymisestä.

1 kommentti:

  1. En tiennytkään, että jotkin lääkkeet korvataan 100% ja että täytyy itse maksaa 4,5€ per lääke. Itse en joudu hirveästi lääkkeitä käyttämään, joten ei ollut tietoa tästä. On kyllä hyvä, kun useimmista lääkkeistä saa tuon 40% korvausta. https://www.laakintavaline.fi/tuote-osasto/jaakaapit-laakejaakaapit/

    VastaaPoista