tiistai 19. huhtikuuta 2016

KYLJYSKIUSAUS

Tässä toinen maistuva uuniruoka, joka on siitä kiitollinen, että sen maku vain paranee, mitä kauemmin se hautuu uunissa, silloin pitää kuitenkin käyttää matalaa lämpötilaa. Tämän ruuan voit valmistaa kyljysten asemasta muistakin lihasiivuista/pihveistä.




peruna liha pata sivustosta www.kotikokki.net
Kuva: Kotikokki

Tarvitset:

  • 3-4       kyljystä
  • 10        perunaa
  • 1          sipuli
  • 2          lihaliemikuutio
  •  0,5 l    vettä
  •             suolaa
  •             maustepippuria
  •             ketsuppia

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, tai jos haluat hauduttaa esm. 150 asteeseen. Kuori ja suikaloi perunat perunat, silppua sipuli tai halutessasi tee sipulista ohuita siivuja. Lado uunivuokaan kerroksittain perunoita ja sipulia. Mausta kerrokset suolalla ja pippurilla maun mukaan. Työnnä paloitellut lihaliemikuutiot kerrosten väliin. Kaada liemeksi puoli litraa vettä. Mausta viimeinen kerros ketsupilla. Laita viimeiseksi uunivuokaan suolalla, pippurilla ja ketsupilla maustetut kyljykset/tai muut lihasiivut. Peitä uunivuoka foliolla tai vaihtoehtoisesti sen kannella. Kypsennä uunissa ainakin kaksi tuntia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti