perjantai 29. huhtikuuta 2016

SIIVOTAKKO ITSE VAI TEETÄTTÄÄ TYÖ TOISELLA

Sain juuri äskön tuollaisen kevyemmän viikkosiivouksen tehtyä. Ainakin jotenkuten. Välttämättä jokainen koirani karva tai kivenmurena ei tullut huomioitua. Tein tuon homman nyt selkä tuettuna, koska selkäni kipeytyy aina siivotessa. Oli siitä tuesta jonkin verran apua. Särky ei ole nyt niin kova kuin normaalisti. Silloin jäin miettimään kannattaisiko joskus olla itsekäs, ja teettää tuo siivous jollain toisella.

Periaatteessa verotukseen pitäisi saada huojennusta, kun teettää työn joka palkkatönä tai sitten antaa siivouksen jonkun yrityksen tehtäväksi. Tällöin verotuksesta saa apua osaan kustannuksista.
Etsin Näkövammaisen palveluoppaasta ko. kohdan, siinä kerrotaan asiasta seuraavasti:

Kotitalosvähennyksenä voi vuonna 2016 vähentää 15 % maksetusta palkasta, sekä palkan sivukulut, tai 45 % ennakonperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksetusta työkorvauksesta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on vuonna 2016 2400 euroa vuodessa, ja pariskunnalle yhteensä 4800 euroa. Vähennyksessä on 100 euron omavastuu.
Vähennyksen saa tavanomaisesta kotitalous-, hoiva ja hoitotyöstä, kunnossaspito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalvelusta.


Portrait Of Man Cleaning House Windows
Kuvanlähde:Kuvia netissäZapmeta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti