tiistai 5. huhtikuuta 2016

PORSAANFILEESTÄ MONEKSI

Täytyypä jakaa tänne ohjeet, kuinka samalla kertaa voi valmistaa monta herkullista ruokaa. Olen nimittäin monesti ostanut kaupasta n. 1,5 kilon possunfileen.Siitä määrästä saa monta, monta hyvää ruokalajia.
Jos ruokaa laitetaan vain kahdelle, tuosta määrästä saa ainakin kolme hyvää ruokalajia.

Porsaanfileitä porkkana ja sipulipedillä


Leikkaa kokonaisesta fileestä esm. kuusi n. kahden senttimetrin paksuista siivua.
Lisäksi tarvitset:
2-3        porkkanaa
1           sipulin
             suolaa
             maustepippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, ja hienonna/tai kuutioi sipuli.
Laita ne uunivuuan pohjalle, niin että ensin laitat porkkanat ja sitten hienonnetun tai lohkotun sipulin.
Laita fileesiivut sipulien päälle, ja mausta suolalla ja maustepippurilla.
Paista uunissa 200 asteessa n. 1 ½ tuntia.
Keitä lisäksi perunoita ja tee lisukkeeksi porkkanaraaastetta. Raastamalla pari porkkanaa, ja lisäämällä joukkoon ananaksen paloja ja hieman ananaslientä.

Paneroidut eli leivitetyt porsaanfilepihvit


Leikkaa fileestä neljä kaksi senttimetriä paksua siivua.
Lisäksi tarvitset:
1        kananmunan
          vehnäjauhoja
          korppujauhoja
          voita tai margariinia
          suolaa
          maustepippuria tai valkopippuria

Riko kananmuna lautaselle ja riko keltuainen haarukalla, ja sekoita valkuaisen joukkoon.
Laita leikkuulaudalle tai apupöydälle kaksi leivinpaperipalasta.
Kaada toisen leivinpaperipalan päälle vehnäjauhoja ja toiseen korppujauhoja. 
Kierittele fileepalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaseokseen ja lopuksi kierittele korppujauhoissa.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Laita paistinpannuun sulamaan rasva. Paista kuorutetut fileepihvit molemmilta puolilta vaalean ruskeiksi, lisää mausteet(suola ja pippuri) ennen kuin käännät pihvit.
Kun fileepihvit ovat paistuneet, laita ne uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla, etteivät pihvit kuivu.
Paista uunissa 175 asteessa tunnin verran.


Possufileepaisti


Nyt sinulla on varmaan vielä lihapalasta jäljellä vajaa kilo. Laita tuo loppuliha sellaisenaan eli kokonaisena uunivuokaan, ja mausta suolalla ja pippurilla.Peitä vuoka foliolla. Voit varmaan saada toisenkin uunivuuan mahtumaan samaan aikaan uuniin pihvien kanssa. Pakkohan se ei ole näin yhtäaikaa valmistaa, mutta näin säästät sähköä.
Anna possunpaistin olla uunissa n. pari tuntia, eli kauemmin kuin esipaistettujen pihvien.
Näidenkin ruokien kanssa maistuu joko perunat tai perunamuusi, sekä porkkanaraaste tai salaatti.


           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti