perjantai 8. kesäkuuta 2018

ELÄMÄÄ LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Vatsani tuntui oireilevan ja oireilevan. Monien tutkimusten jälkeen sain viimein leikkauksesta avun; sappirakkoni poistettiin.
Sitten alkoikin se mielestäni syöpöttelijän kurja vaihe, kun vatsaani taytyi ja täytyy totuttaa uusiin makuihin ja ruokalajeihin.
Alussa muutaman viikon vain keittoruuat olivat sallittuja. Ensin alkuun ei suositeltu edes leipää keiton kanssa. Tuolloin tulivat monenlaiset valmiskeitot tutuiksi. Aluksi vain noita"litkuja" ja vähitellen paksumpia koostumukseltaan.Toisella viikolla söin jo hieman leipää keiton kera. Tosin noita valmisjuttuja saattoi sitten syödä useamman päivässä. Ja piti myös muistaa juoda paljon, aluksi vetta sitten tuoremehua.
Nyt olen sitten pikkuhiljaa totutellut vatsaani erilaisiin ruoka-aineisiin. Vieläkään se ei  ole saanut kaikkia vanhoja tuttuja aineksia sulateltavakseen, kuten kaalia.

Ruokaa uudelleen totuttelu, siis kuten pikkulapselle johtui siitä, että leikkauksen jälkeen ruuansulatusjärjestelmä muuttui, kun sappi ja haima jäivät pois. Nyt ruuan tai ruokamassan pitäisi siirtyä suoraan ohutsuoleen, kiertäen näin nuo elimet.

Aion kyllä vielä joskus nautiskella kaalilaatikkoakin, mieliruokaani. Ei kaalikaan kaiketi kokonaan kielletty ole. Niin ja tietty suklaakeksejä, kaakao kun on kiellettyjen listalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti