perjantai 8. kesäkuuta 2018

LÄÄKEKORVAUKSISTA VUONNA 2018

Kela-korvattavista lääkkeistä maksetaan sinulle korvaus asioidessasi apteekissa tai verkkoapteekissa. Saat korvausta lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty reseptillä sairautesi hoitoon.
 
  • Voit saada Kela-korvausta peruskorvattavista reseptilääkkeistä (40 %) 1–3 viikkoa ennen edellisen lääke-erän loppumista riippuen siitä, kuinka pitkäksi aikaa olet viimeksi ostanut lääkkeitä (ks. alla).
  • Yli 1000 euron hintaisia lääkkeitä voit hankkia korvattuna kerralla yhdeksi kuukaudeksi.
  • Diabeteslääkkeet siirtyvät insuliinivalmisteita lukuun ottamatta 100 prosentin korvausluokasta 65 prosentin erityiskorvausluokkaan.

Lääkkeiden Kela-korvaukset

Saat reseptilääkkeistäsi Kela-korvausta sen jälkeen, kun olet maksanut lääkkeistäsi vuosittaisen alkuomavastuusi 50 euroa (ei koske alle 18-vuotiaita). Lääkekustannusten vuosittainen omavastuun katto on 605,13 euroa. Kun vuosiomavastuu ylittyy, maksat loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta reseptistä vain 2,50 euron omavastuun. Erityiskorvausoikeuden myöntää Kela ja sen saaminen riippuu sairauden pitkäaikaisuudesta ja vaikeusasteesta.
   
  • peruskorvaus on 40 % 
  • alempi erityiskorvaus on 65 % 
  • ylempi erityiskorvaus on 100 % (maksu 4,50 euroa / resepti)
 Ostoaika seuraaville Kela-korvattaville lääkkeille
 
Voit ostaa Kela-korvattuna reseptilääkkeitä 1-3 viikkoa ennen edellisen lääke-erän loppumista  riippuen siitä, kuinka pitkäksi aikaa olet viimeksi ostanut lääkkeitä (1-3 kk).  Aikarajat ovat samat lääkkeiden korvausluokasta riippumatta (40 %, 65 % tai 100 %).

3 kuukauden lääkkeet    > 3 viikkoa ennen lääkkeiden loppumista
2 kuukauden lääkkeet    > 2 viikkoa ennen lääkkeiden loppumista
1 kuukauden lääkkeet    > 1 viikko ennen lääkkeiden loppumista
 
Katso toimitusvälilaskurista, milloin voit ostaa seuraavan kerran reseptilääkettäsi korvattuna apteekista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti