RUOKA


HELPPO MAKKARAKEITTO

Näin kevään korvalla, mutta pakkasen vielä paukkuessa, ainakin aamupäivisin, mikä maistuukaan paremmalta kuin nopeatekoinen makkarakeitto. Se onnistuu näkövammaiseltakin helposti, ellei sitten vierasta puolivalmisteiden käyttöä.
Tarvitset keittoa varten:

1 peruna-ja keittojuurekset pussin (löydät sen pakasteista)
1 keittojuurespussin voit lisätä, jos haluat enemmän ja maukkaampaa keittoa
250 g lenkkimakkaraa
1 lihaliemikuution
kokonaisia pippureita muutaman
halutessasi voit lisätä keittoon laakerinlehtiä (2) ja makaronia 
ja tietenkin vettä n. 1,5 litraa (miksei enemmänkin)

Valmistus:
Kaada kattilaan vesi. Laita kattila levylle, ja aluksi 6:lle.
Lisää kattilaan peruna- ja keittojuurekset, pilkottu makkara, lihaliemikuutio ja 6-7 pippuria. Niin ja jos haluat myös laakerilehtiä ja makaronia.
Keiton alkaessa kiehua laita levy pienemmälle esm. kolmoselle. Anna kiehua n. 20-30 minuuttia. Vielä paremman lopputuloksen saat kun annat keiton hautua samalla levyllä vielä hetken, sen jälkeen, kun olet laittanut hellan nollille.
makkarakeitto ohje sivustosta www.atria.fi
(Kuvan lähde:Atria)



LASAGNETTE


Tässäpä helpohko, tai ilman juustokastiketta, hyvin helppo ruoka sellaiselle, joka pitää maustetusta ruuasta.
Tarvitset:

1 pkt       lasagnetteä
(paketista löytyy niin kastikeaines, kuin lasagnette-pastat)
400 g      jauhelihaa
vähän      rasvaa 
2 lasia     maitoa(myös laktoositon käy)
3 lasia     vettä
1dl          juustoraastetta esm. Olterman 
(tätä saa myös valmiiksi raastettuna kaupasta) 

Lisäksi voit lisätä myös juustokastikkeen, siihen tarvitset:

2 dl          maitoa
4 rkl         vehnäjauhoja
1 dl          juustoraasteta
nokare     rasvaa

Valmistus:
Laita hella lämpenemään 175 asteeseen. Laita levy päälle.Sulata ensin paistinpannussa rasva, ja lisää siihen jauheliha. Paista jauheliha ruskeaksi. Muistathan laittaa levyn kolmoselle, ennen kuin lisäät maidon.
Lisää lasagnette kastikeainespussi, sekä nesteet eli 3 juomalasia vettä,
ja 2 juomalasia maitoa. Sekoita ainekset kastikkeeksi. Anna kiehua hetki.

Voit lisätä myös ruokaan juustokastikkeen.
(juustokastikkeen valmistus:
Toisella levyllä voit valmistaa juustokastikkeen. Laita levy päälle. Ota kattila, jonka pohjalle laitat nokareen rasvaa. Lisää sulaneeseen rasvaan jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi esm. puulastalla. Laske levyn lämpöä. Lisää juustoraaste, ja sekoita. Huomioithan, että kastike sakeentuu nopeasti. 
Laita uunivuoan pohjalle lasagnette-pastat, kaada sen päälle mahdollinen juustokastike, ja päällimäiseksi . Ripottele päälle .
Laita vuoka uuniin, ja anna paistua n. 45 minuuttia.




Kuvan lähde:Knorr







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti