lauantai 13. elokuuta 2016

OPPARISTA ÄÄNIKIRJOJA KOULUNKÄYNTIIN

Koulujen alkaessa on aiheellista tiedottaa, että Oppari.fi:stä on mahdollista saada maksullisia äänikirjoja peruskouluun, ammattikouluun ja lukioon.

Saatavana on niin perinteisiä äänikirjoja, Daisy trio kirjoja, pistekirjoja ja kohokuvastoja.

Valitse haluttu oppilaitos, saat esiin luettelon, jossa on eriteltynä kouluaineet, ja niistä löydät kunkin aineen osalta saatavissa olevat kirjat. Kirjat on myös eritelty äänikirjoihin, Daisy Trio kirjoihin ja Luetuskirjoihin. Niistä näet, mitä oppikirjoja on saatavilla missäkin muodossa.


Äänikirjat

Kuvaus: Celian äänikirjat ovat ihmisäänellä luettuja digitaalisia äänitallenteita. Kirjaa voi kuunnella ja sen sisältöä selata tietokoneohjelmalla tai mobiilisovelluksella kirjan linkkien ja rakenteen avulla.
Kenelle: Äänikirjat sopivat lähes kaikille henkilöille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Painetun tekstin lukemista voi hankaloittaa esim. lukivaikeus, näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma, keskittymisvaikeudet, CP-vamma tai lihassairaus.
Valikoima: Celianet-verkkopalvelussa on yli 40 000 äänikirjaa. Lainattavien kirjojen valikoimaan kuuluu muun muassa romaaneja, elämäkertoja, tietokirjallisuutta sekä lasten ja nuorten kirjallisuutta. Saatavana on myös ruotsinkielisiä ja vieraskielisiä kirjoja sekä noin 140 selkokielistä äänikirjaa, joissa kirjan kieli ja sisältö on muokattu helposti ymmärrettäväksi.
Maksullisia äänioppikirjoja voi ostaa Oppari-verkkokaupasta peruskoulun ja lukion opintoihin. Kaikki oppikirjat eivät sovellu äänikirjoiksi, esimerkiksi matematiikan kirjat.
Käyttö: Lainattavat kirjat saa käyttöön käymällä lähimmässä kaupungin- tai kunnankirjastossa, joka tarjoaa Celian äänikirjapalvelua. Kirjaston henkilökunta kertoo palvelusta tarkemmin ja antaa tunnukset sen käyttöön. Lue lisää äänikirjapalvelusta yksityishenkilöille.
Kuuntelu: Äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi tabletin tai älypuhelimen maksuttomallaPratsam Reader -mobiilisovelluksella tai Celianetissä suoratoistona. Kirjan voi myös ladata ja siirtää kuunteluohjelmaan tai -laitteeseen. Äänioppikirjoissa kuunteluohjelma on ostetun kirjan mukana.
(Lähde:oppari.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti